Få jobb hos polisen – Utan att behöva plugga

Sammanfattning:
– Hög efterfrågan på personal inom Polismyndigheten
– Möjlighet att få anställning utan att behöva genomgå lång utbildning
– Olika typer av tjänster och roller tillgängliga
– Praktiska råd för hur man söker dessa jobb
– Personliga erfarenheter och tips från tidigare anställda

Beräknad lästid: 7 minuter

Hög efterfrågan på personal

Polismyndigheten har just nu en stor efterfrågan på personal, vilket rapporterar. Det kan låta som en klyscha att hävda att ”nu är bästa tiden att söka”, men i detta fall är det faktiskt helt sant. Ett stort antal lediga tjänster måste fyllas, och de är inte alla relaterade till patrullering eller arresteringar.

Kom igång utan lång utbildning

För många är tanken på att arbeta inom polisen synonymt med en lång och krävande utbildning. Men det finns faktiskt ett brett spektrum av roller inom Polismyndigheten som inte kräver flera år av studier. Till exempel finns det administrativa tjänster, kommunikation, it-stöd och andra stödjande roller. Har du erfarenhet inom dessa områden, kan du mycket väl ha en fot inne redan.

Variation på tjänster och roller

Polisen är en stor organisation med många olika behov. Du kanske inte tänker på det, men det finns faktiskt massor av olika uppgifter som ska utföras dagligen. Här är några exempel:

Administrativ personal: Dessa tjänster involverar allt från att hantera dokument och arkivering till att sköta korrespondens och interna kommunikationer.
Teknisk support: Inom it avdelningen finns det också många möjligheter. Det kan handla om att underhålla polisiära system eller stödja personal i deras dagliga tekniska behov.
Kommunikation: Om du är duktig på att hantera media och kommunikation, finns det jobb där du kan bidra till att förbättra polisens bild utåt och internt.

Praktiska tips för att söka

Så hur går du tillväga om du vill söka ett jobb hos polisen utan att gå via Polishögskolan? Här är några steg att börja med:

1. Uppdatera ditt CV: Se till att ditt CV är aktuellt och speglar den erfarenhet som kan vara relevant för de olika rollerna.
2. Skriv ett personligt brev: Betona varför du är intresserad av att jobba för polisen och vilka specifika färdigheter du kan bidra med.
3. Sök aktivt: Besök Polismyndighetens webbplats och leta efter lediga tjänster. Skicka in din ansökan i tid och var noga med att följa alla instruktioner.

Erfarenheter från tidigare anställda

En vän till mig, vi kan kalla honom Erik, arbetade tidigare som it-tekniker men längtade efter ett mer betydelsefullt arbete. Han ansökte om en tjänst som teknisk support inom polisen och fick jobbet efter bara två veckor. Han beskriver sin tid där som otroligt givande och känner att han verkligen bidrar till samhällets säkerhet. Dessutom fick han många nya vänner och kontaktnät, vilket naturligtvis är en stor bonus.

Sammanfattning och sista tankar

Att få jobb hos polisen utan att behöva plugga länge är inte bara möjligt, det är också ett utmärkt tillfälle att göra en meningsfull insats för samhället. Det finns många olika roller som kan passa din bakgrund och dina färdigheter. Genom att noggrant förbereda din ansökan och vara tydlig med vad du kan erbjuda är chanserna stora att du säkrar en plats i denna viktiga organisation. Så varför inte ta chansen och pröva lyckan? Din nya karriär inom polisen kanske bara är en ansökan bort!